BAKLA YEMEĞİ TARİFİ




BAKLA YEMEĞİ 


l Kg. taze bakla
1/2 su bardağı zeytinyağ
2 adet iri soğan
3 dis sarimsak
3-4 dal taze soğan (ince kıyılmiş)
1 demet taze dereotu
1 tatlı kaşığı kuru nane
4 adet küp seker
Yarım limon suyu
1,5 bardak su
Tuz

Hazırlanışı:
Baklalar ayıklanır, kılçıkları temizlenerek üzerlerine yarım yemek kasığı tuz ve yarım limon suyu dökülerek iyice karıştırılır Tencerede yağ ile küp doğranmış soğanlar ve kıyılmış sarımsaklar kavrulur. Baklalar ilave edilir, karıştırılarak soğanlı harç baklalarla harmanlanır. Baklalar yumuşadığında kıyılmış dereotu, taze soğan, nane, seker ve kalan tuz ilave edilir. Sıcak su eklenerek tencerenin ağzı kapanır. Baklalar orta ateşte suyunu çekene kadar pişirilir ve soğutularak servis yapılır.