Malzemeler:
*Yarım kilo sotelik et
*1 adet soğan
*1 yemek kaşığı tereyağ ya da margarin
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Tuz,karabiber
Üzeri için:
*Yeteri kadar milföy
*1 adet yumurta sarısı (ben sürmedim)
Yapılışı:
1)Etleri tencereye alıp suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.Soğanı yemeklik doğruyoruz ve yağı da ilave edip kavuruyoruz.Salçayı koyup kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.Yeteri kadar sıcak su ilave ediyoruz.Tuz ve karabiberi ekliyoruz ve etler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
2)Et pişince fırın kabına boşaltıyoruz.Üzerini milföyle kapatıyoruz.Ben şekilli kalıplarla kestim ve öyle dizdim.Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede fırında milföyler kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun:)