Malzemeler:
Tart hamuru için:
*225 gram soğuk tereyağı
*3/4 su bardağı toz şeker
*Yarım çay kaşığı tuz
*3 su bardağı un
*1 adet yumurta
*Yarım türk kahve fincanı krema
*1 paket vanilya
Kreması için:
*Yarım litre süt
*2 türk kahve fincanı toz şeker
*1,5 kahve fincanı un
*2/3 türk kahve fincanı nişasta
*1 paket vanilya
*1 kahve fincanı sıvı krema
Üzerini süslemek için:
*Çilek ve nane yaprakları
Yapılışı:
1)İlk olarak tereyağını küçük küpler halinde doğruyoruz ve karıştırma kabına alıyoruz.Üzerine şekeri ekleyip mikserle krema haline gelene kadar çırpıyoruz.Yumurtayı ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.Daha sonra sırasıyla unu,tuzu,kremayı ve vanilyayı koyuyoruz.Düşük hızda hamur oluncaya kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
2)Hamuru ikiye bölüp streç film ile sarıyoruz.Buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendiriyoruz.Hamurlardan birini kullanacağız.Diğerini derin dondurucuya kaldırıyoruz.Hamuru hafif unladığımız tezgahta merdane ile yarım cm kalınlığında açıyoruz ve mini tart kalıplarımıza kenarlarında yükselecek şekilde yuvarlaklar kesiyoruz ve kalıplara yerleştiriyoruz.Kalıplarla beraber tekrar buzdolabında 1 saat dinlendiriyoruz.
3)Bir saatin sonunda dolaptan çıkarıp orta kısmında çatalla delikler açıyoruz ve orta kısma yağlı kağıt serip üzerine ağırlık olarak bakliyat koyuyoruz.Önceden ısıtılmış 180 fırında önce ağırlıkla 20 dakika sonra ağırlığı alıp üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Soğuyunca kalıptan çıkarıyoruz.
4)Sıvı krema hariç muhallebi malzemelerini pişiriyoruz.Soğuyunca köpürtülmüş sıvı kremayı ekleyip blendırdan geçiriyoruz.Tartın ortasına eşit biçimde yayıyoruz.Üzerini çilek ve nane yapraklarıyla süslüyoruz.
Afiyet olsun:)