ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

Ben zeytinyağlı yemeklerden en çok barbunyayı severim.Bu yüzden derin dondurucuya en çok barbunya koyarım.Evet barbunyanın zamanı değil ama ben kışın da çıkça yaptığım için bu sefer yaptığımda paylaşmak istedim



Malzemeler:

*1,5 kilo barbunya (kabuklu halde 1,5 kilo)
*1 adet küçük boy havuç
*1 çay bardağı zeytinyağ
*2 adet kesme şeker
*Yarım demet maydanoz
*2 adet domates rendesi ya da buna eş domates püresi
*Tuz

Yapılışı:

1)Soğanı yemeklik doğruyoruz ve zeytinyağ ile biraz kavuruyoruz.Havuçları minik halka şeklinde doğruyoruz ve biraz daha kavuruyoruz.Ayıklayıp yıkadığımız barbunyaları ilave ediyoruz
2)Domates püresi,tuz ve şekeri de ekleyerek domatesler eriyene kadar pişiriyoruz.Yeteri kadar su ilave edip barbunyalar pişene kadar pişiriyoruz.Suyunu çekerse kontrollü olarak su ilave edebilirsiniz.İnce doğradığımız maydanozu koyup bir iki dakika kadar daha pişiriyoruz.Ocaktan alıp soğuk olarak servis yapıyoruz.

                                                                             Afiyet olsun:)