Malzemeler:
*1 su bardağı süt
*Yarım su bardağı yoğurt
*Yarım su bardağı ayçiçek yağı
*1 yemek kaşığı sirke
*1 adet yumurta(akı içine sarısı üzerine)
*1 tatlı kaşığı tuz
* 1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un
İçi için:
*2 orta boy patates
*150 gram kıyma
*1 adet soğan
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz,karabiber
Yapılışı:
1)Öncelikle iç malzemesini hazırlıyoruz.Patatesleri haşlayıp rendeliyoruz.Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavuruyoruz.Kıymayı ilave edip iyice kavuruyoruz.Patatesi ekleyip güzelce karıştırıyoruz.Tuz ve karabiberi koyup karıştırdıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
2)Süt,yoğurtsıvıyağ,sirke,yumurta akı,tuz ve kabartma tozunu yoğurma kabına alıyoruz.Un ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olana kadar un ekliyoruz.Hamur olduktan sonra biraz dinlendiriyoruz.
3)Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler koparıyoruz ve açıyoruz.Açtığımız hamuru önce dörde sonra da sekiz üçgen parçaya bölüyoruz.Üçgenlerin geniş tarafına iç harcından koyup kenarlarını kıvırmadan rulo şeklinde sarıyoruz.Sardığımız her parçayı ortadan verev şeklinde kesiyoruz.
4)Hamurları yuvarlak fırın kabına dıştan içe doğru ve hafifçe birbirinin üzerine gelecek şekilde yerleştiriyoruz.Ayırdığımız yumurta sarısına bir kaşık sıvıyağ ilave edip çırparak poğaçanın üzerine sürüyoruz.Ortasına biraz çörek otu serpiyoruz.180 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun:)