Muhlama
Malzemeler- 150 gr kadar tereyağ
- 2 su bardağı mısır unu
- 3 su bardağı su
- 250 gr kadar dil peyniri telli peynır kullanabilirsiniz.
- Pul biber ben muhlamaya çok yakıştırıyorum siz eklemeyebilirsiniz.
Yapılışı
tereyağını eritin.Mısır ununu eriyen yağa ekleyip.Kavurmaya başlayın.Rengi dönene kadar kavurun.Kavurduktan sonra suyunuzu ekleyn ılık olsun.muhallebi yapar gibi karıştırın.biraz fokurdamaya başlayacak.Sonra peynirlerinizi eklyin karıştırın.Peynirde erimeye başlayacak.bundan sonra çok fazla karıştırmayın.Biraz daha kaynatın tereyağ üzerine çıkmaya başladığında olmuştur artık muhlamanız.Sıcak sıcak yemeye başlayın:)benim yaptığım gibi bakır sahanda yaparsanız dahada bi zevkli olur.
afiyet olsun ..