Tavuk kalçası veya piliç kalçası farketmez. Her ikiside terbiye edilir, şişlere dizilir ve mangalda pişirilir. Tavuk kalça şiş için illa mangal gerekmez. Yanmaz tava kullanılarak, ocak üzerinde tavuk kalçası şiş pekala pişirilebilir. Yapmanız gereken tava yüzeyini çok az yağ kullanarak yağlamanızdır. Tava ısındıktan sonra şişleri dizin ve fazla bekletmeden çevirin ki, etler tavaya yapışmasın. Çevirme sonrasında, etlerin hafif kızaran yüzeyi sayesinde etler tavaya yapışmayacaktır. Tavuk kalça terbiyesinde yoğurt yerine bir çay bardağı süt kullanılabilir. Resimde görünen şiş, bir paket "altı yüz gram" ağırlığındaki tavuk kalçası terbiye edilerek pişirlmiştir. Sultan, tavuk kalçası şişi bazen bu tarifle yapar ve 24 saat dinlendirdikten sonra pişirir. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
bir paket tavuk kalçası
bir yemek kaşığı yoğurt
üç kaşık zeytinyağı
bir kaşık domates salçası
bir orta boy soğan
bir iri diş sarımsak
karabiber, kırmızı toz biber
tuz
Yapılması
tavuk kalçasını kuşbaşı doğrayın
rendenin püre yapma gözünde sarımsak ve soğanı rendeleyin
çıkan püreyi süzün, suyunu alın ve posayı atın
tavuk kalça terbiyesinin hazırlanması
kap içine zeytinyağı, soğan ve sarımsak suyu, domates salçası,
yoğurt, birer çay kaşığı karabiber, kırmızı toz biber, bir tatlı kaşığı tuzu koyun ve karıştırın.
üzerine kuşbaşı doğranmış tavuk kalça etini ilave edin ve karıştırın
kabın kapağını kapatın ve dinlenmesi için buzdolabına kaldırın
terbiye kabını en az 3 saat, ya da 24 saat dinlendirin
ardından kuşbaşı etleri çöp şişlere uygun sayıda dizin,
kızgın mangal üzerinde istediğiniz gibi pişirin.
ve ardından gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan