TERBİYELİ SULU KÖFTE
400 gr. kiyma (yağsız)1 çay bardağı pirinç
l adet soğan
1 tatlı kaşığı salça
l yemek kaşığı un
2-3 dal kıyılmış maydanoz
1 adet havuç
1 adet patates
1 yemek kaşığı margarin
3 su bardağı su
Tuz, karabiber, kimyon ve köfte baharı
Terbiye için
1 yumurta sarısı
1 yemek kasığı limon suyu
Hazırlanışı:
Derince bir kapta kıyma, pirinç, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, salça, un ve tüm baharatlar konularak iyice yoğurulur. Küçük yuvarlak köfteler yapılarak tüm köfteler una bulanır. Tencerede yağ eritilir ve üstüne üç su bardağı su koyularak içine küp doğranmış patates ve havuçlar atılır. Sebzeler 10 dakika kadar haşlandıktan sonra içine köfteler atılır ve yumuşayana kadar orta ateşte pişirilir. Bir kasede yumurta sarısı ve limon çırpılır. Yemeğin suyundan uç veya dört kaşık alınarak içine eklenip iyice karıştırılır. Terbiye azar azar ve sürekli karıştırılarak yemeğe ilave edilir. 1-2 dakika daha pişirilip ateşten alınır.