Buğu kebabı toprak bir güveçte hazırlanarak, dışarıya buhar vermemesi için kapak kısmının hamur ile sıvanması sonucunda malzemelerin sadece kendi suyu ile pişmesine dayanan lezzetli bir et yemeğidir. diğer bir adı da tencere kebabıdır.
BUĞU KEBABI
Malzemeler:
750 gr. kuşbaşı et (dana veya koyun butu)
350 gr. arpacık soğan
2 adet iri domates
2 yemek kaşığı tereyağ yada
margarin
1.5 bardak su
Tuz, karabiber ve kekik
Hazırlanış:
Tencereye yağ konularak soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar kavrulur. Domatesler kabukları soyularak küp doğranır. Etlerle birlikte tencereye ilave edilir. Su ilavesi yapılarak tuz, karabiber
ve kekikle tatlandırılır. Tencerenin ağzı kapatılarak etler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirilir.