Malzemeler
5 adet iri çekirdeksiz patlıcan
5 adet orta boy domates
6-7 diş sarımsak
1 fincan sirke
1/2 su bardağı zeytinyağ
1 adet limon
1 bardak su
Tuz
Hazırlanışı:
Patlıcanlar tamamen soyulup küp küp veya uzun uzun kesilerek limon ve tuzla ovulur. Geniş bir tencereye dizilir. Rende edilmiş domateslerden bir su bardağı kenara ayrılır. Tencereye yağ, tuz, rendelrnmiş domates, bir bardak
soğuk su ilave edilir. Orta ateşte patlıcanlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Dövülmüş sarımsaklar sirkeyle karıştırılır, tencere ateşteyken sirkeli karışım ve kalan domates rendesi içine ilave edilir. 5 dakika daha pişirilip ateşten alınır. Soğuk servis yapılır.