PATLICAN SARMALI FIRIN KÖFTE
Malzemeler:
400 gr. yağsız kıyma
5 adet iri patlıcan
1 adet iri soğan
2 adet iri domates
5-6 adet sivri biber
3 dilim bayat ekmek içi
1 yemek kaşığı salça
3-4 dal maydanoz
3 diş sarımsak
Tuz, karabiber, kimyon ve
köfte baharı
Kızartma için;
1 su bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı
Patlıcanlar alacalı soyulur. Boydan boya 1 cm. kalınlığında dilimler halinde doğranır. Tuzlu suda 20-25 dakika bekletilerek süzülür. Diğer tarafta kayma, ıslatılmış ekmek içi, rende soğan, kıyılmış maydanoz ve tüm baharatlar iyice yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak köfte yapılır. Bir tavada yağ kızdırılarak patlıcanlar arkalı önlü kızartılır. Köftelerin her biri çiğ olarak patlıcan dilimlerine sarılır. Ortalarına kürdan geçirilip, fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine iri dilimlenmiş domates ve biber konularak bir su bardağı ılık suda eritilmiş salçalı su dökülerek 220°C' de fırına verilir. Suyunu çekene değin 15-20 dakika kızartılır.