Yaz günlerinin dayanılmaz tatlısı olan dondurmalı irmik tatlısını denemediyseniz mutlaka denemelisiniz. ben bu tatlıyı aile yemeği verdiğimiz gün yaptım ve evdeki herkes bayıldı bende şimdi bu tarifimi sizlerle paylaşmak istiyorum.
Dondurmalı İrmik Helvası
Malzemeleri malzemeler
500g irmik
1 paket margarin (250g)
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 su bardağı şeker
üzeri için
Fıstık
içi için;
Sade dondurma
Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi Hazırlanışı
Öncelikle Yayvan çelik bir tencereye sıvı yağınızı dökün. Daha sonra da irmiği ilave ederek kavurmaya devam edin. irmik tatlısı yapmak gerçekten kuvvetten anlarımlı bir kol istiiyor :) şimdiden kolay gelsin Ter
eyağını da tencerenize ekledikten sonra irmiğin rengi koyulaşana kadar, tahta kaşık ile sürekli karıştırın. Bu arada da ayrı bir tencereye de süt, su ve toz şekeri koyun. Ve şerbetinizi kaynamaya bırakın. İrmik iyice kavurduktan sonra şerbetini dikkatlice dökün. yanlız dikkat edin ki şerbet sıçrayıp canınızı yakmasın. Daha sonra da Karıştırarak ve şerbetini çekip kıvamı koyulaşınca altını kapatın.Kapağını da kapatıp dinlenmeye bırakın.Daha sonra bir kaseye helva ılıkken veya soğukken kasenin içine helva koyduktan sonra kaşıkla ortasını bastırarak ve helvanızı kasenin anlarına doğru sıkıştırarak ortasını açın. kasenizin ortasını açtıktan sonra içerisine dondurma koyarak ters çevirin ve sonra üzerini de fıstıklarla süsleyerek servis edin. Afiyet olsun... :)