NOHUTLU TAVUKLU PİLAV TARİFİ


Nohutlu Tavuklu Pilav Malzemeleri

3 bardak pirinç
1 tane tavuk
1 bardak nohut
4 tane havuç
2 tane soğan
4 bardak tavuk suyu
3 kaşık tereyağı
Tuz, karabiber, yenibahar

Nohutlu Tavuklu Pilav Tarifi Hazırlanışı

Tavuğu ve bir gece önceden ıslatılan nohudu ayrı ayrı haşlayınız.
Tavuğun etlerini küçük parçalara ayırıp, bir kaşık yağda kıyılmış soğanla pembeleşinceye kadar pişiriniz.
Bir tencereye sırayla et üstüne nohut, üstüne haşlanmış rende havuç, onun üstüne de kaynar suda bir saat bekletilmiş pirinci koyunuz.
Tencerenin kenarından sıcak tavuk suyu döküp, en üste de iki kaşık tereyağı koyunuz.
Tencerenin kapağını kapatıp, pilav pişene kadar ateşte bırakınız. Pişince tabaklara alıp servis yapınız.