GARNİTÜRLÜ PÜRELİ KÖFTE
Malzemeler:
750 gr. koyun-dana Karışımı kıyma
2 dilim bayat ekmek içi
1 büyük soğan
1 yumurta
1 çay bardağı sut
1-2 cay kaşıği köfte baharı
2 yemek kaşığı sivı yağ
Yeterince tuz ve karabiber
Püre
4 orta boy patates
2-3 yemek kaşığı margarin veya tereyağ
Bir avuç rendelenmis kaşar peyniri
1 yumurta
1 çay bardaği süt
Yeterince tuz ve karabiber
Hazırlanışı
Dört adet orta boy patatesi soyup doğradıktan sonra haşlanmaları için ateşe koyun. Onlar haşlanırken bir kapta orta yağlı kıymanıza ıslatılmış ve suyu sıkılmış ekmek içlerini, rendelenmiş soğan ve bir yumurtayı katip köfte baharı, tuz ve karabiberle sıvı yağı da ilave edip iyice yoğurun. Yoğurma işlemi bittikten sonra orta boy patates boyundaki köftelere ortasına havuzcuk şekilleri vererek sıvı yağla yağladığınız firin tepsisinin içine iki parmak aralarla dizin. Fırında 30 dakika pişirin. Aynca
haşlanmış olan patatesi üzerine dizdikten sonra püre haline getirip içine rendelenmiş kaşar peyniri, yumurta margarin veya tereyağınızı, süt, tuz ve karabiberle ilave edip iyice kariştirin.
Hazırladığınız püre karışımını köftelerin içine doldurduktan sonra 15-20 dakika daha fırında pişirin afiyet olsun.