ETLİ MAKARNA TARİFİ


Etli Makarna Malzemeleri

Yarım kilo makama
250 gram sığır eti
4 çorba kaşığı tereyağı
3 tane domates
2 tane soğan
1 fincan rendelenmiş gravyer peyniri veya kaşar
tuz.

Etli Makarna Tarifi Hazırlanışı

Eti küçük parçalara ayırınız.
Tencereye konan iki kaşık yağda etleri her tarafı nar gibi oluncaya kadar pişiriniz.
Sonra küçük doğranan soğanı tencereye atınız.
On dakika da etleri soğanla kavurunuz.
Domatesleri de üzerine doğrayınız.
Beş dakika daha piştikten sonra, beş bardak sıcak su ilave ediniz.
Etler iyice pişip salça koyulaşınca ateşten indiriniz.
Makarnalar hiç kırılmadan tuzlu suda 10-15 dakika haşlayıp süzünüz.
Süzülen makarnaları iki kaşık tereyağı ile harmanlayınız.
Hazırlanmış etli salçayla iyice karıştırınız ve üzerine rendelenmiş bir fincan gravyer, yoksa kaşar peyniri dökünüz.
Tabaklara koyup servis yapınız.