Popüler Yayınlar
-
Tadı damağımızda bol tereyağlı iskenderi evde yaptınız mı hiç? Eğer denemediyseniz bu lezzeti mutlaka deneyin :) KAÇ Kİ...
-
Balık Çorbası Malzemeleri 1 kahve fincanı un 3 adet domates Yarım çay bardağı zeytin yağ 6 su bardağı balık suyu Limon tuz Balık...
-
Malzemeler 1 kg balkabağı 1-1,5 su bardağı şeker 1 paket petibör bisküvi Dövülmüş ceviz ya da fındık(üzeri için) 1 pak...
-
BELİ BAĞLI Malzemeler 5-7 adet orta boy patlıcan veya taze kabak 500 gr kiyma 3-4 adet domates 2-3 adet sivri biber 1 demet mayda...
-
Hayırlı Günler Sevgili Dostlar, Yumurta tatlısını ilk kez televizyonda gördüğümde, Çankırı yöresine ait bir tatlı olduğunu söy...
-
Gelin çantası kakaolu pancakenin içine krema yada kremşanti konulmuş şekli oluyor. Kreplerin tek tarafı pişiyor üstü pişmeden alınıyo...
-
HAVUÇ PANE Malzemeler 6 adet orta boy havuç 3 adet yumurta 3 yemek kaşığı silme un l cay bardağı kabartma tozu Kızartma için l...
-
Merhabalar yeniden, Keklerimizi pazar günü yapıp yedik. Portakal mevsimi gelmişken bundan bolca faydalanmayı bir borç bilircesine, her yerde...
-
Daha önce yemediğim bu tatlı, bir efsane oldu. Yapmayanı kalmadı desem yalan söylemiş olmam herhalde. Günümde arkadaşım Meral sağ olsun y...
-
Hayırlı günler mutlu haftalar, Bu kolay ve az malzemeli sütlüyü yapmak hem çok az vaktinizi alıyor, hem de görüntüsü ve porsiyonluk oluşu...
İzleyiciler
ETLİ MAKARNA TARİFİ
Etli Makarna Malzemeleri
Yarım kilo makama
250 gram sığır eti
4 çorba kaşığı tereyağı
3 tane domates
2 tane soğan
1 fincan rendelenmiş gravyer peyniri veya kaşar
tuz.
Etli Makarna Tarifi Hazırlanışı
Eti küçük parçalara ayırınız.
Tencereye konan iki kaşık yağda etleri her tarafı nar gibi oluncaya kadar pişiriniz.
Sonra küçük doğranan soğanı tencereye atınız.
On dakika da etleri soğanla kavurunuz.
Domatesleri de üzerine doğrayınız.
Beş dakika daha piştikten sonra, beş bardak sıcak su ilave ediniz.
Etler iyice pişip salça koyulaşınca ateşten indiriniz.
Makarnalar hiç kırılmadan tuzlu suda 10-15 dakika haşlayıp süzünüz.
Süzülen makarnaları iki kaşık tereyağı ile harmanlayınız.
Hazırlanmış etli salçayla iyice karıştırınız ve üzerine rendelenmiş bir fincan gravyer, yoksa kaşar peyniri dökünüz.
Tabaklara koyup servis yapınız.
Translate
Pratik Yemek Tarifleri
Sizlere ellimden geldiğince pratik yemek tarifleri sunmaya çalışacağım. Bir öğrencinin mutfağından gelen tarifleri umarım beğenirsiniz.
Popüler Yayınlar
-
Hem yapımı kolay hem de tadı harika olan bu tatlıya misafirleriniz ve çocuklarınız bayılacak. oldukça hafif olması ile de iftar sofr...
-
BRÜKSEL LAHANALI SEBZE KAVURMAS1 Malzemeler: 500 gr. brüksel lahanası 2 adet orta boy soğan 3-4 diş sarımsak 1 adet kabak 1 a...
-
Tadı damağımızda bol tereyağlı iskenderi evde yaptınız mı hiç? Eğer denemediyseniz bu lezzeti mutlaka deneyin :) KAÇ Kİ...
-
zayıflamak mı istiyorsunuz işte metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını kolaylaştıran bu çay tam sizlik. Malzemeler 1 yemek k...
-
SUSAMLI MINI SIMIT Kahvaltıların en vazgeçilmezidir simit. Bu tarif inanılmaz güzel ve çıtır çıtır. denemenizi mutlaka tavsiye ederim...
-
Akşam için harika bir karnabahar kızartmasına ne dersiniz eğer ki bir de kış günüyse.. Vitamin deposuyla harika lezzetiyle sizi kendine...
-
YOĞURTLU HAVUÇ SALATASI Malzemeler 4 adet orta boy havuç 3 diş sarimsak 1.5 su bardağı suzme yoğurt 1 cay ...
-
Balık Çorbası Malzemeleri 1 kahve fincanı un 3 adet domates Yarım çay bardağı zeytin yağ 6 su bardağı balık suyu Limon tuz Balık...
-
Midye böreği kaç kez yaptım sayısını unuttum. hazır yufka ile patatesin muhteşem uyumundan doğan nefis bir börek.. Her defasında aynı b...
-
ELMA DİZMESİ Malzemeler: 3-4 adet yeşil elma 250 gr yağsız kiyma 1 yemek kaşıği tereyağı veya sivi yağ 1 fincan toz şeker veya pek...