Popüler Yayınlar
-
BRÜKSEL LAHANALI SEBZE KAVURMAS1 Malzemeler: 500 gr. brüksel lahanası 2 adet orta boy soğan 3-4 diş sarımsak 1 adet kabak 1 a...
-
SUSAMLI MINI SIMIT Kahvaltıların en vazgeçilmezidir simit. Bu tarif inanılmaz güzel ve çıtır çıtır. denemenizi mutlaka tavsiye ederim...
-
İrmikli Hira Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 2 yumurta, 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı sıvı yağ, 2 su bardağı irmik, 1 paket va...
-
Malzemeler: 4 adet yumurta 4 Türk kahve fincanı şeker 4 Türk kahve fincanı un 1 Türk kahve fincanı su 1 paket kabartma tozu Ya...
-
Tadı damağımızda bol tereyağlı iskenderi evde yaptınız mı hiç? Eğer denemediyseniz bu lezzeti mutlaka deneyin :) KAÇ Kİ...
-
"Yemek yemek üstüne ne düşünürsünüz bilmem ama kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı" demiş Ünlü Şair Cemal Süreya. N...
-
Leopar poğaçayı iki kez yaptım. Birincisinde daha büyük bezeler alıp biraz yassı yapmıştım. Bu resimdeki ise ikinci denemem. Daha küç...
-
Merhabalar bugünkü yemeğimiz yöresel bir yemek olan adına türküler bestelenmiş " bad "yemeği. Bu yemek öyle bir yemek ki hem ...
-
Mutluyum.. Çünkü bloğa sık sık yayın ekleme planım tıkır tıkır işliyor.Böyle sık aralıklarla ekleyince kendimi daha iyi hissettiğimi itiraf...
-
Hepinizin geçmiş bayramını kutlarım.Umarım güzel bi bayram geçirmişsinizdir. Minik bi bayram arası verdik.Ve yine bloğumla başbaşayım. Daha ...
İzleyiciler
ETLİ BULGUR PİLAVI TARİFİ
Etli Bulgur Pilavı Malzemeleri
2 su bardağı bulgur
4 bardak et suyu
250 gram et (kuşbaşı)
3 kaşık tereyağı
2 tane domates, (yoksa bir kaşık salça)
2 tane soğan
tuz, biber.
Etli Bulgur Pilavı Tarifi Hazırlanışı
Bir tencere içinde bir kaşık yağ ile rendelediğiniz soğanı rengi pembeleşinceye kadar kavurunuz.
Kuşbaşı kesilmiş etleri soğanın üzerine koyunuz, beraberce kavurunuz.
Rendelenmiş domatesi de onun üzerine dökerek, orta hararetteki ateşte pişiriniz, içine dört bardak et suyunu ilave ediniz.
Et suyu kaynayınca bulguru koyup ateşi hafifletiniz.
Suyunu çektikten sonra, kızdırdığınız iki kaşık yağı üzerine gezdiriniz.
Ateşten indirdikten sonra yarım saat dinlendiriniz.
Sonra da karıştırarak servis tabaklarına koyup servis yapınız.
Translate
Pratik Yemek Tarifleri
Sizlere ellimden geldiğince pratik yemek tarifleri sunmaya çalışacağım. Bir öğrencinin mutfağından gelen tarifleri umarım beğenirsiniz.
Popüler Yayınlar
-
BRÜKSEL LAHANALI SEBZE KAVURMAS1 Malzemeler: 500 gr. brüksel lahanası 2 adet orta boy soğan 3-4 diş sarımsak 1 adet kabak 1 a...
-
Hem yapımı kolay hem de tadı harika olan bu tatlıya misafirleriniz ve çocuklarınız bayılacak. oldukça hafif olması ile de iftar sofr...
-
Tadı damağımızda bol tereyağlı iskenderi evde yaptınız mı hiç? Eğer denemediyseniz bu lezzeti mutlaka deneyin :) KAÇ Kİ...
-
SUSAMLI MINI SIMIT Kahvaltıların en vazgeçilmezidir simit. Bu tarif inanılmaz güzel ve çıtır çıtır. denemenizi mutlaka tavsiye ederim...
-
zayıflamak mı istiyorsunuz işte metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını kolaylaştıran bu çay tam sizlik. Malzemeler 1 yemek k...
-
Akşam için harika bir karnabahar kızartmasına ne dersiniz eğer ki bir de kış günüyse.. Vitamin deposuyla harika lezzetiyle sizi kendine...
-
YOĞURTLU HAVUÇ SALATASI Malzemeler 4 adet orta boy havuç 3 diş sarimsak 1.5 su bardağı suzme yoğurt 1 cay ...
-
Balık Çorbası Malzemeleri 1 kahve fincanı un 3 adet domates Yarım çay bardağı zeytin yağ 6 su bardağı balık suyu Limon tuz Balık...
-
Midye böreği kaç kez yaptım sayısını unuttum. hazır yufka ile patatesin muhteşem uyumundan doğan nefis bir börek.. Her defasında aynı b...
-
ELMA DİZMESİ Malzemeler: 3-4 adet yeşil elma 250 gr yağsız kiyma 1 yemek kaşıği tereyağı veya sivi yağ 1 fincan toz şeker veya pek...

