BULGUR KÖFTESİ
Malzemeler
300 gr. yağsız kıyma
1 su bardağı köftelik bulgur
2 yemek kaşığı biber salçası (tatlı)
1 adet iri soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kasığı kimyon
3 diş sarımsak
4-5 dal maydanoz
Tuz ve karabiber
Su
Hazırlanışı:
Bulgur bir tencereye konur. İçine tuz ve kimyon katılır. İki bardak sıcak su eklenerek kapağı kapatılır ve 15 dakika dinlendirilir. Kabarmış bulgurun içine rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, karabiber ve dövülmüş sarımsak eklenerek iyice yoğrulur. Cevizden biraz daha irice parçalar kopartarak yuvarlak yassı köfteler yapılır. Fırın tepsisinin dibi yağlanır. Köfteler dizilerek üzerlerine sulandırılmış salçalı su ve sıvı yağ dökülür 220°C'de 20-25 dakika pişirilir. Sarımsaklı yoğurt ile servis yapılır.