ZEYTİNYAĞLI HAVUÇ YEMEĞİ
l g. havuç
2 adet orta boy soğan
4 diş sarımsak
1/2 su bardağt zeytinyağ
2 adet kip şeker
1/2 demet dereotu
l çay bardağt pirinç
1,5 bardak su
Tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Havuçlar halka halka doğranır, tencerede yağ ile küp doğranmış soğan ve ince kıyılmiş sarimsaklar kavrulur. Havuçlar ilave edilip 3-4 dakika daha kavrulur su, şeker, tuz ve karabiberle tatlandırılıp 10 dakika orta ateşte pişirilir. Ayiklanmis pirinçler ve kıyılmiş dereotu yemeğe katılarak sebzeler iyice pişip yumuşayana kadar pişirmeye devam edilir. Soğuk olarak servis edilir. Arzuya gore sarimsaklı yoğurtla sunulabilir.