KREMALI MANTAR ÇORBASI
Malzemeler:
2 su bardağı su
500 ml. süt
350 gr. mantar
1 orta boy soğan
1.5 yemek kaşığı sivi yağ veya margarin
1/2 fincan un
1 çay bardağ krema
Dereotu, tuz ve karabiber
Hazırlanışı
Mantarları doğrayIp, küp kesilmiş soğanlarla iki bardak su ile 30 dakika kadar pişirin. Başka bir tencerede yağ ile unu 2 dakika kavurun ve üzerine kanştIrarak yavaşça sütü ilave edin.
DevamlI karIştırarak biraz daha pişirin. ve diger kaptaki soğan ve mantarı ilave edin. Kısık ateşteki çorbanıza son olarak çırplimiş kremayı, tuz ve karabiberi de ekleyip bir kaynama daha yaptıktan
sonra ateşten alın. Afiyet olsun. Servisten once dereotunu ince kıyip süslemeyi unutmayin.