YER ELMASI TARİFİ
Yapılışı
l kg, yer elması
2 adet iri soğan
1/2 su bardağı zeytinyağ
3 dis sarımsak
3 dal dereotu
2 adet küp şeker
Yarım limon suyu
1 adet havuç
I cay bardağı pirinç
1.5 bardak su
Tuz ve harabiber
Hazırlanışı:
Yikanıp ayıklanan yer elmaları kuş başı büyüklüğünde doğranir. Tencerede yağ ile küp doğranmis soğanlar ve ince kıyılmiş sarımsaklar kavrulur. Halka doğranmış havuçlar ilave edilerek 5 dakika daha kavrulur. Yer elması, limon suyu, seker ve sicak su katılarak orta ateste 15-20 dakika pişirilir. Ayıklanmis pirinç, ince kyılmis dereotu, tuz ve karabiber de ilave yapilarak yemek iyice pişirinceye kadar ateşte tutulur. Soğutularak servis yapılır.