YAZ TÜRLÜSÜ
Malzemeler2 adet orta boy kabak
2 adet patlıcan
1 adet havuç
3 adet domates
I adet patates
20 adet taze fasulye
2 adet iri soğan
1/2 su bardağı zeytinyağ
4-5 diŞ sarımsak
1,5 bardak su
Tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Patlıcanlar alacalı bir şekilde soyulur, tuzlu suda 15-20 dakika bekletilip süzülür. Kabak ve havuçlar orta boy halkalar şeklinde doğranır. Geniş bir tencerede küp doğranmış soğanlar ve ince kıyılmış sarımsaklar yağ ile kavrulur. Patlican, kabak, patates fasulye, küp doğranmış domatesler ve
sicak su eklenerek kapağı kapatılır. Tüm sebzeler iyice pisip yumuşayıncaya kadar ateşte tutulur. Tuz ve karabiber ilave edilerek tatlandırılip ocaktan indirilir. Soğutularak servis yapılır.