Portakalla kerevizin buluştuğu enfes bir yemeğe ne dersiniz. Hem yapımı çok kolay Hemde dadı çok leziz.. Vitamin deposu olması da diğer bir artısı haydi bu enfes tarifimize geçelim.
4 adet orta boy kereviz
1/2 su bardağı bezelye
1 adet orta boy havuç
3 adet orta boy soğan
l adet orta boy portakal suyu
1 yemek kaşiği limon suyu
2 adet küp seker
4-5 dal dereotu
2 dal kereviz sapi
1/2 su bardağı zeytinyağı
1,5 bardak su
Tuz
Hazırlanışı:
Kerevizler soyulur ve yıkanır. Yarim limonla ovularak 1 cm. kalınlığında yarım daire biçiminde kesilir. Soğanlar piyazlık doğranarak tencereye konur, yağ ile kavrulur. Küp doğranmış havuçlar ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Bezelyeler eklenerek yumuşayıncaya kadar 10 dakika pişirilir. Kerevizler, kıyılmış dereotu, kereviz sapı Sıkılmiş portakal, limon suyu, şeker ve sıcak su ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır. Suyunu çekene kadar orta ateşte pişirilir. Soğuduktan sonra tencere ters çevrilerek zeytinyagli kereviz tencereden çıkarılıır. Tabaklara servis yapılır.
PORTAKALLI KEREVİZ
Malzemeler:4 adet orta boy kereviz
1/2 su bardağı bezelye
1 adet orta boy havuç
3 adet orta boy soğan
l adet orta boy portakal suyu
1 yemek kaşiği limon suyu
2 adet küp seker
4-5 dal dereotu
2 dal kereviz sapi
1/2 su bardağı zeytinyağı
1,5 bardak su
Tuz
Hazırlanışı:
Kerevizler soyulur ve yıkanır. Yarim limonla ovularak 1 cm. kalınlığında yarım daire biçiminde kesilir. Soğanlar piyazlık doğranarak tencereye konur, yağ ile kavrulur. Küp doğranmış havuçlar ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Bezelyeler eklenerek yumuşayıncaya kadar 10 dakika pişirilir. Kerevizler, kıyılmış dereotu, kereviz sapı Sıkılmiş portakal, limon suyu, şeker ve sıcak su ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır. Suyunu çekene kadar orta ateşte pişirilir. Soğuduktan sonra tencere ters çevrilerek zeytinyagli kereviz tencereden çıkarılıır. Tabaklara servis yapılır.