KABAK KALYE
Malzemeler:
l yemek kasığı kuru nane
l kg. sakız kabağı
2 adet iri soğan
4 diş sarımsak
2 adet kup seker
1/2 su bardağı zeytinyağ
I çay bardağı pirinç
2 adet domates
1/2 demet taze dereotu
1,5 bardak su
Tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Kabaklar halkalar halinde doğranır Tencereye yag konur. Kup seklinde doğranmış soğanlar ve ince kıyılmış sarımsaklar kavrulur. çıkartılarak kup doğranmış domatesler eklenerek 4-5 dakika daha kavrulur. Kabaklar, seker, tuz ve karabiber ilave edilerek 10 dakika üstü kapalı olarak orta ateste pişirilir. Daha sonra ayıklanmış pirinç, kıyılmiş dereotu, kuru nane ve sıcak su eklenerek iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Soğuk servis yapılır.