SÖĞÜRME


Söğürme tarifi için malzemeler
2 bostan patlıcanı
1 salçalık kırmızıbiber
2 sivri biber
2 domates
1 soğan
Kırmızı pul biber
Kıyılmış maydanoz
2 kesme şeker
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz


Söğürme Nasıl Yapılır

Patlıcanlarınızı yıkayıp kurulayın daha sonra  Közleyip kabuğunu soyun. soyduğunuz patlıcanlarınızı parmak kalınlığında doğrayın. Kuru Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytin yağında hafifçe kavurun. Küp şeklinde doğradığınız domatesleri de ekleyip kavurmaya devam edin. Çekirdeklerini çıkarttığınız ve ince uzun parçalar şeklinde doğradığınız kırmızı biberi de ekleyip Birkaç dakika daha kavurduktan sonra patlıcan, tuz ve şekeri de ilave edin. Sarımsakları ince ince kıyıp ekleyin. 1 çay bardağı suyu ilave edip pişirin. Suyu tamamen azalınca üzerine kıyılmış maydanoz serpip servis ediniz.