PİRİNÇLİ SALATA
Malzemeler:1 su bardağı pirinç
3-4 konserve edilmiş ançuez (hamsiye benzeyen, küçük bir deniz balığından (anchoi) yapılan yağlı ve tuzlu küçük balık filetosu. )
4-5 sap taze soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
2 çay kaşıği hardal
10 adet kornison
1/2 su bardağı haşlanmiş misir taneleri
Yeterince zeytinyagı, sirke
Tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Pirinçleri diriligi kaybolmayacak kadar haşlayip akan suda bolca yıkayıp süzün.
Kornişon ve dereotunu, maydanozlarla birlikte ince ince doğrayın ve sonra kiyılmiş taze soğan ve pirinçlerle birlikte bir tabağa kanştirarak koyup, içine misırlari ilave edin. Bir kasede zeytinyağının içine tuz, karabiber, hardal ve sirkeyi iyice karıştirip salatanin uzerine gezdirin. Artık salatanız servise hazır