Malzemeler:
200 gr. beyaz peynir
3 su bardağı un
3/4 paket margarin
1/2 paket kabartma tozu
1 yumurta
1/2 su bardağı yoğurt
1 çay kaşiğı tuz
7-8 sap maydanoz
Hazırlanışı:
Unun ortası, havuz gibi açilır. Eritilip yumuşatılmiş margarin, kabartma tozu yumurta ve tuzu ekleyip yoğurun. Hamurumuz Ele yapışmayan kulak memesi kıvamında olunca hazır demektir ve hazır olan hamuru 1-2 saat buzdolabında dinlendirin. Beyaz peyniri çatalla ezin, içine kıyılmis maydanoz katarak kanştırnn. Hamurdan cevizden boyükçe parçalar alarak elle açıp arasina peynir harcını koyup kapatın. Yağlanmiş tepsiye dizerek üzerlerine yumurta sarisi sürün. Arzu ederseniz çörek otu ile susleyebilirsiniz.