PATATESLİ GÜL BÖREĞİ
Malzemeler:
3 yufka
3 yumurta
3 orta boy patates
7-8 sap maydanoz
1/2 su bardagı Kasar rendesi
1/2 su bardağı sivi yag
2 su bardaği süt
Tuz, karabiber ve çörek otu
sosu için;
1 yumurta (sarısı kullanılcak)
2 su bardaği süt
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı yağ
Hazırlanışı:
Yufkalar üst üste konularak dörde bölünür. Patates haşlanıp püre yapılır. ve içine rendelenmiş kasar, tuz karabiber, maydanoz, katilip ayrilmis yufkanın üzerine hazırladığımız sostan biraz sürdükten sonra kaşıkla iç malzeme konur ve sarılıp gül şekli verilir. Yağlanmış fırın tepsisine sıkışık bir şekilde dizilerek üzerine sütlü sos dökülerek 20 dakika bekletilip 200°C' de fırında pişirilir.