DÜGÜN ÇORBASI
Malzemeler:300 gr. parça et
2 yemek kaşıği bitkisel sivı yağ
2 kaşık un
1 orta boy soğan
6 su bardağı su
2 yumurta sarisi
1/2 limon suyu
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Hazırlanışı:
Tencereye parça et konur ve altı su bardağı su eklenip etler yumuşayincaya kadar haşlanir. Et
piştikten sonra alınıp küçük parçalar halinde doğranır. Başka bir tencerede yağ ile un 3 dakika kavrulduktan sonra sıcak et suyu ve et parçaları kavrulmuş karışıma azar azar katılarak iyice yedirilir. Kivamli hale gelinceye kadar pişirilir. Terbiye için bir kasede yumurtalar limon suyuyla çırpılır. Sicak et suyundan biraz alınarak káseye ilave edilir bir süre daha çırpilır. Terbiye çorbaya dökülür, 1-2 taşım daha kaynadıktan sonra ateşten indirilir. Servis sırasında kaselere kızgın yağda hazırlanmış kırmız yağda hazırlanmış biberli sos da dökülür.