SADE KURU FASULYE
Malzemeler:
2 su bardağı kuru fasulye
I kaşık domates salçast
1 kaşık biber salçası
3-4 diş sarımsak
2-3 adet kurutulmuş biber (aci)
3 yemek kaşıği zeytinyağı veya tereyağı
Tuz
Yapilişi:
Fasulye akşamdan islatılır.
Bir tencerede yağ eritilip salçalar ile ikiye bölünmüş sarımsaklar da ilave edilerek kavrulur.
Hazırlanan sosa yumuşayan kuru fasulye ve yikanan kuru biber ilave edilip kariştırılır
Üzerine sicak su katılılp pişirilir
Düdüklü tencere kullanılirsa su miktarı azaltılmalıdiır.
Yemeğimizin içerisine 1 adet küp şekerde atarsak tadı daha güzel olur. fasulyelerimiz yumuşayınca yemeğimiz servise hazır demektir.