KREMALI KEREVİZ
Malzemeler:
2 adet iri kereviz
2 adet orta boy soğan
3 dis sarimsak
1 adet iri patates
2 adet defne yaprağı
l adet havu
2 su bardaği su
2 yemek kasıği stvI yağ
100 gr. krem peynir
3-4 dal maydanoz
2 dal kereviz sapi
Tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Kerevizler yıkanip ayıklanır, küp seklinde küçük parçalara bolünür Tencereye küp doğranmış soğan kiyılmiş sarimsak ve sivi yağ konarak kavrulur. Daha sonra halka kesilmis havuç ile kavurmaya devam edilir. İlave olarak patates, defne, sicak su, kıyılmış kereviz yaplarn eklenir. Sebzeler suyunu
çekip yumuşay ncaya kadar pişirilir. Sonra defne yaprağı tencereden çıkartılılır. Tencereye tuz, karabiber ve krem peynir eklenerek eklenerek hemen ateşten indirilir. Tabaklara alınır üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirilerek sicak servis yapilir.