Malzemeler
750 gr. ıspanak
2 adet orta boy soğan
3 yemek kaşığı sıvi yağ
2 yemek kaşığı silme un
1.5 su bardağı sut
100 gr. kasar peynir
1 cay kasığı pul biber
Tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Ispanaklar yikanir ve doğranır. Bir tencerede bir yemek kaşığı sivi yag ile küp doğranmış soğanlar kavrulur. Ispanaklar eklenerek suyunu çekinceye kadar pişirilir. Tuz ve karabiber ilave edilir. Başka bir tencerede kalan iki yemek kaşığı yağ ile un hafifçe sarartılır, azar azar süt ilave edilip devamlı kanştınlarak muhallebi kıvamında bir sos elde edilinceye kadar orta ateşte pişirilir. Bir fırın kabına ıspanaklar koyulur. Sos ıspanakların üzerinde gezdirilir. Üstüne kaşar rendesi ve pul biber konur 220 C üzeri iyice kızarana kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır.