İÇ BAKLALI ENGİNAR
Malzemeler
5 adet irice enginar (temizlenmiş)
Yarım kilo iç bakla (taze)
3 adet orta boy soğan
Yarım limon suyu (yemek için)
1/2 su bardağı zeytinyagı
1/2 demet dereotu
3 adet kup şeker
1,5 bardak su
Tuz
Hazırlanışı:
Enginarlar kararmamalari için yarım limon suyu eklenmiş bir kasede bekletilir. Diğer tarafta tencerede yağ ile küp doğranmiş soğanlar kavrulur. Süzülmüş enginarlar ve bakla içi tencereye konularak üzerine sicak su, şeker, kıyılmiş dereotu, limon suyu ve tuz ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılarak orta ateşte yemek suyunu cekip iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Soğuduktan sonra enginarlarn göbek kisımları yukari gelecek sekilde servis tabağına yerleştirilir. Ortalarına iç bakla ve
yemeğin sosundan konularak servis yapılır