KREMALI KEREVİZ ÇORBASI
Malzemeler:6 su bardağı su
2 adet kereviz saplarıyla
1 orta boy havuç
1 orta boy soğan
1 su bardaği un
2 yemek kaşiği margarin
1/2 limon suyu
1 çay bardaği krema
Tuz ve karabiber
Hazırlanişı:
Derin bir tencerede yaği eritip doğranmış soğanı, kerevizi ve havuçlanı 10 dakika kavurun. Karışima unu ilave edin ve suyu yavaş yavaş devamlı karıştırdığınız malzemeye yedirin. 30 dakika kısık ateşte pişirin. Çorbayı ateşten alıp robottan geçirin. Tekrar tencereye aktarıp içine kremayı, tuz ve
karabiberi ekleyip 5 dakika kaynatın. Artık servis zamanı. Kereviz saplarını ince ince doğrayıp çorbanın üstüne serpmeyi unutmayınız.