KIYMALI GÜL BÖREĞİ TARİFİ

Ä°lgili resim

                     KIYMALI GÜL BÖREĞİ

Malzemeler:
3 yufka
3 yumurta
300 gr. yagsız kıyma
1 adet soğan
6-7 sap maydanoz
2 su bardağı sut
1/2 su bardağı sıvi yağ
Çörek otu

Kavurmak için
2 yemek kaşıği sivi yag
Tuz ve karabiber

sosu için;
1 yumurta (sarısı kullanılcak)
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı yağ

                                                                                    Hazırlanışı
kıymalı gül böreÄŸi ile ilgili görsel sonucuYufkalar ust üste konarak ikiye bölünür. Kesilen parçalar tekrar üst üste konup ortadan ayrılır. Diğer tarafta iki kaşık yağ ile kup kesilmiş soğanlar kavrulur kıyma ilavesi yapılarak 5 dakika daha kavrulur. Kıyılmış maydanoz, tuz karabiber karıştırılır. Her bir çeyrek yufkann içine kiymali harçtan konularak kenarları içe doğru katlanarak sigara böreği gibi sarılr. Daha sonra ucundan tutup çevirilerek spiral şekli verilir. Hazırlanan gül börekleri yağlanmiş fırın tepsisine sıkışık biçimde dizilir. Bir kasede su, yumurta ve yağ çırpılıp tepsideki böreklerin üzerine dökülür. 20 dakika dinlendirilip 200°C ısıda fırına atılır. Üzerleri kızarana kadar pişirilir. (Arzuya gore fırına atmadan üzerine çörek otu serpilir.) http://ogrenciyemek-tarifleri.blogspot.com/2018/10/kiymali-gul-boregi-tarifi.html

kıymalı gül böreği ile ilgili görsel sonucu