KISIR
Hazırlanışı:2.5 su bardaği höftelik bulgur
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 demet maydanoz
7-8 taze soğan
2 tatlı kaşığı nar eksisi
5 adet kornişon
1/2 su bardaği sizma zeytinyag
1 yemek kaşıği kuru nane
1/2 limon suyu
l yemek kaşıği kimyon
Tuz ve kırmızı biber
Hazırlanışı:
Bulgur ayıklandıktan sonra bir tencereye konur, içine bir yemek kaşığı kimyon bir çay kaşığı tuz atılarak kuru haldeki bulgurla harmanlanarak karıştınlır. Bulgurun yarım parmak üstüne çıkacak
kadar sicak su konur ve tencerenin kapağı kapatılarak 15-20 dakika
dinlendirilir. Bu arada taze soğan ve maydanozlar ince ince kiyılir. Tencerede kabarmis bulgurlariın içine biber salçası, domates salçası ve bir miktar tuz eklenip 5 dakika kadar yogrulur. Daha sonra minik küpler şeklinde doğranmış kornişonlar, maydanoz, taze soğan pul biber, kuru nane, limon, yağ ve nar eksisi eklenerek 5 dakika daha yoğrulur ve servis tabağına alınarak ikrama hazır edilir
Not: Kullandığinız biber salçası tuzlu ise kısırın tuzunu kontrol ederek koyunuz.