İMAM BAYILDI
Malzemeler:6 adet patlican
3 adet iri soğan
3 adet domates
8-9 diş sarımsak
3 adet sivri biber
1/2 demet maydanoz
2 adet hup seker
1/2 su bardağı zeytinyağ
1.5 bardak su
Tuz ve karabiber
Hazirlanışı:
Patlıcanlar alacalı soyulur, tuzlu suda 15-20 dakika bekletilir. Ortaları kayık gibi oyularak kızgın yağda arkalı önlü kızartilır. Tavada kayan yağın içine piyazlık doğranmış soğanlar, boyuna ortadan ikiye ayrılmis sarımsaklar atılarak 3 dakika kavrulur. Halka doğranmış biberlerde eklenerek biraz daha kavrulur. Kabukları soyularak küp doğranmış domateslerde ilave edilerek 5 dakika daha kavrularak ateşten alinır. Kızartılmış patlıcanların içlerinde sebzeli harçtan doldurulur, su ilave edilerek patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Üzerine kıyılmıs maydanoz serperek soğuk servis yapılır.