BEZELYE YEMEĞİ
Malzemeler:1 kg bezelye
1 adet orta boy patates
1 adet havuç
2 adet orta boy soğan
1/2 demet dereotu
2 kup seker
1 tatlı kaşığı nane
1/2 su bardağı zeytinyağ
1.5 bardak su
Tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Bezelyeler ayıklanır, tencereye yağ konur ve küp doğranmış soğanlar kavrulur. Küp doğranmış havuçlar ilave edilerek biraz daha kavrulur. Bezelyeler, seker, küp doğranmış patates, tuz, karabiber ve sicak su eklenerek sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirilir. Ateşten indirmeden 5 dakika 0nce kıyılmış dereotu, karabiber ve nane serpişirlerek altı kapatılır. Soğutularak servis yapılır.