PEYNİRLİ GÜL BÖREĞİ TARİFİ
Malzemeler:3 yufka
3 yumurta
200 gr. beyaz peynir
6-7 sap maydanoz
2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
Çörek otu
sosu için;
1 yumurta (sarısı kullanılacak)
2 su bardaği süt
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı yağ
Yufkalar üst üste ortadan ikiye ayrılır sonra tekrar kesilen parçalar üst üste konup yine ortadan ikiye ayrılır. Her bir çeyrek parçanın üzerine kıyılmış maydanoz ve ezilmiş peynir karışım konur ve kenarları içe katlanarak sigara böreği gibi sarılır. Daha sonra bir ucundan tutup çevirerek spiral şekli verilir. Böylece hazırlanan gül börekleri yağlanmış fırın tepsisine sıkışık biçimde dizilir. Ayrı bir kasede sut, yumurta ve yağ cırpilup tepsideki böreklerin üzerinde gezdirilip dökülür. 20 dakika dinlendirilip 200 C ısıda fırına atılır Üzerleri kızarana kadar pişirilir. (Arzu edilirse fırına atmadan üzerine çörek otu serpilir.