GÜVEÇTE ETLI NOHUT TARİFİ

ETLI NOHUT (GÜVEÇTE)


Malzemeler:
500 gr kemikli kuşbaşi et (koyun)
2 su bardağı nohut
1-2 adet sivri biber (yeşil veya kırmızı)
2 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlh kaşığı biber salçası veya pul biber



Yapılışı:
Nohut iyice yıkanıp sicak suyla islatılır. (geceden)
- Güvece yikanan et, nohut ve küçük doğranan biber konularak karıştırılır.
- 5 su bardağı sicak su ilave edilerek ateşe konulur.
- Et ve nohut yumuşayıncaya kadar pişirilir
-Ayrı bir yerde eritilen yağa biber ve domates salçalar katılarak kavrulur.
- Hazırlanan sos kaynayan yemeğe ilave edilir.
-Tuz konularak 10-15 dakika pişirilir.
-Su miktarı isteğe göre ayarlanabilir
-Daha kıvamh olması istenirse salça kavrulurken bir yemek kaşiği un ilave edilebilir.