EKȘİLİ BAMYA TARİFİ


EKŞİLİ BAMYA

Malzemeler:
500 gr kemikli parça et (koyun veya kuzu)
300 gr bamya
1 adet kuru soğan
2 adet sivri biber
3 adet domates
1 yemek kaşıği domates salçası
2 yemek kaşığı margarin
Sumak veya koruk suyu

Yapilışi:
Bamya ayıklanıp sapları kesilir ve yıkanır
Soğan ve sivri biberler yemeklik doğranır
- Domateslerin kabukları soyulup küçük küçük doğranir.
Bir tencerede yağ eritilip yıkanan et kavrulur
-Içine sivri biber, salça, doğranmış domates, tuz konularak tekrar kavrulur ve üzerine koruk veya sumak suyu ilave edilerek etler iyice pişinceye kadar kaynatılır.
-Kaynama sırasında temizlenen bamya ilave edilip ağzı açık pişirilir.