BELİ BAĞLI
Malzemeler
5-7 adet orta boy patlıcan veya taze kabak
500 gr kiyma
3-4 adet domates
2-3 adet sivri biber
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber, pul biber
1 yemek kaşığı margarin
Kızartma için yağ
Yapılışı
-Kabak veya patlican yikanip kurutulur.
-Patlican kullanılacaksa alacalı soyulur
- Patlican veya kabak uzunlamasına bir parmak kalınlığında kesilir
-Kalın olan parçanın içi biraz oyulur.
- Tuzlanan parçalar yağda kizartılır.
-Kıyma ateşe konularak suyunu çekinceye kadar pişirilir
-Kıymaya yağ, tuz, kara biber ve pul biber ilave edilerek kavrulur.
-Maydanoz saplari ile yıkanarak yaprakları doğranır ve kiymaya katılır.
-Kızartlan patlican veya kabağın oyulan kısmına hazırlanan iç doldurulur
-Diğer parça üzerine yerleştirilerek maydanoz sapları ile iyice bağlanır.
-Derin bir tavaya veya firin tepsisine yerlestirilerek üzerine sivri biber ve doğranmış domatesler konur.
-Bir su bardağı su ile domates salçası karıştırıLarak ilave edilir
-Firinda veya ateşte pişirilir.