ÇÖP KEBABI
Malzemeler:
500 gr kemiksiz kuşbaşı et (koyun)
6-7 adet orta boy patlican
3 adet domates
6-7 adet çöp şiş veya çok ince ağaç dalı (dut ağacı)
Tuz, pul biber, karabiber
1 yemek kaşıği domates salçasi
1 yemek kaşıği yağ
Yapılışi:
-Et, domates salçası, karabiber, pul biber ve tuzla terbiyelenir.
-Patıcanlar kalın halkalar şeklinde kesilip tuzlanarak acı suyu çikarılır.
- Çöp şişlere bir patlican, bir et dizilir.
-Doğranmiş domatesler tencereye yerleştirilin.
-Şişler üzerine konularak çok az su ve yağ ilave edilir.
-Kebabın domates üstünde pişmesi sağlanır.
-yemek piştikten sonra servis edilir.