CEVİZLİ ÇÖREK TARİFİ


CEVİZLİ ÇÖREK

Malzemeler:
I paket un
1 kibrit kutusu kadar yaş maya
Tuz
250 gr ceviz içi
1 paket yağ
1 adet yumurta

Yapılışı:
-6 su bardağı un, ilık su ve maya ile hamur yoğrulup mayalandırılır
-Mayalanan hamur üçe bölüntüir.
-Her parça orta kalınlıkta açiılıip erimiş margarin sürülür.
-Hamur rulo şeklinde sarilıp tekrar kol böreği gibi sarılir.
-Yağlanan tepsiye ilk hamur yuvarlak açılip serilir.
-Üzerine erimiş margarin ve ceviz içinin yarısı (ceviz içine tuz konularak) serpilir
- ikinci hamurda aynı şekilde açilıp üzerine yerleştirilir.
- Yağ ve ceviz serpilir
- Üçüncü hamur da açılip yerleştirilir.
-Üzerine Yumurta sürülerek pişirilir
- Piştikten sonra dilimlenir.