BARBUNYA PİLAKİ
Malzemeler
1 kg, taze barbunya
2 adet iri soğan
6-7 diş sarımsak
3 adet çarliston biber
2 adet iri domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1/2 su bardağı zeytinyağ
2 adet kup seker
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy patates
5 dal maydanoz
karabiber
tuz
Hazırlanışı:
Barbunyalar bir tencereye konularak üzerine iki parmağı aşacak kadar su ilave edilip 15 dakika haşlanır ve suyu süzülür. Tencerede küp doğranmış soğanlar yağ ile kavrulur. Küp doğranmış havuçlar ve halkalar şeklinde doğranmış domates, şeker ve tuz eklenerek 2 dakika daha pişirilir. Daha
sonra haşlanmış barbunyalar, küp doğranmış patates, ortadan ikiye ayrılmış sarımsaklar tencereye konur ve üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ve salça eklenir. Orta ateşte barbunyalar iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir Karabiberle tatlandırılır ve üzerine kıyılmış maydanoz serpilerek soğuk servis yapılır.