Kabak Mücveri Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
3 adet yumurta3 adet kabak
Yarım su bardağı un
2-3 dal yeşil soğan
Yarım demek maydanoz
Bir tutam dereotu
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Kabak Mücveri Nasıl Yapılır? Yapılışı
1. İlk olarak mücver malzemelerini hazırlayalım. Kabakları soyup rendenin iri kısmında rendeleyelim. Maydanoz Yeşil soğan, ve dereotu ince ince doğrayalım.
2. Kabak Mücver harcını hazırlayalım. Yumurtaları derince bir kaba alıp unu da ilave ederek pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım. Suyunu iyice sıktığımız kabakların içerisine Baharatları, ve doğranmış dereotu, yeşil soğan ve maydanozu ekleyip karıştıralım. Mücver harcımız hazır.
3. Mücveri tavada pişirelim. Teflon bir tavaya çok az sıvı yağ koyup tavamızı ısıttıktan sonra, kabak karışımından bir kaşık dökelim. Mücverlerin her iki yüzü de kızardıktan sonra havlu kağıt serilmiş tabağa alalım.
4. Ve mücverlerimiz hazır. Mücverleri ister sıcak, isterseniz soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Kabak mücveri yapmanın püf noktaları
Un ilave edildikten sonra kıvamının pürüzsüz olması gerekmektedir.
Kabaklar rendelendikten sonra suyunun iyice sıkılmasına dikkat edilmelidir.Mücverleri pişirirken tavanızın yapışmaz tava olmasına dikkat edilmelidir.
Fırında mücver
Kabak mücveri tavada kızartabildiğimiz gibi fırında da pişirebiliriz. Mücverin fırında iyi pişirilmesi için çok cıvık olmamasına dikkat edilmelidir.Kabak mücverin yanında ne gider?
Kabak mücverini çay saati için hazırlamışsanız lezzetine lezzet katmak için peynirli börek ile tüketebilirsiniz.Evde kolaylıkla yapabileceğiniz, gün oturmalarının vazgeçilmezi olan kısır ile de kabak mücverinizi zenginleştirebilirsiniz.
Soğuk olarak tüketecekseniz isteğe bağlı olarak sarımsaklı veya sarımsaksız yoğurt hazırlayıp mücverinizi ona banarak yiyebilirsiniz.
Garnitür olarak tüketilen mücver ızgara köfteylede çok güzel bir uyum oluşturacaktır.
Akşam yemeğine yaptığınız çorbalarınızın, yemeklerinizin yanında rahatlıkla tüketebilirsiniz..