ALİNAZİK TARİFİ

Malzemeler


  • 1 diş sarımsak
  • 250 gram kuşbaşı et (küçük doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı
  • 50 gram tereyağı
  • toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz


Patlıcanlı karışım için:

3 adet közlenmiş patlıcan
1 çay kaşığı tuz
1 kase sarımsaklı yoğurt

Püf Noktası

Patlıcanlarınıza bıçak veya kürdan yardımıyla minik delikler açarak fırında ya da ocağın üzerinde közleyin. Kabuklarını daha kolay soyabilmek için daha sıcakken ağzı kapanan bir kabın içine alın ve kabın kapağını kapatın. Ve  5-10 bırakın.  patlıcanlarınız Terleyecek ve daha kolay soyulacaktır. Etinizi de kısık ateşte suyunu salana kadar ağır ağır pişirin ve yumuşak bir kıvamda olmasını sağlayın. Yoğurdun üzerine etleri çok sıcakken koymamaya özen gösterin. Çok sıcak et, yoğurdun sulanmasına neden olur ve yemeğinizin tadını etkiler.

Nasıl Yapılır?


Tereyağını derin bir tavaya alın.  Ve Sarımsak ilave ederek hafifçe soteleyin

Daha sonra  doğranmış kuşbaşı etleri de ekleyerek karıştırın, kapağını kapatıp 6-7 dakika kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişmeye bırakın.

Piştikten sonra salça, toz kırmızı biber ve tuz ekleyerek  ve ocaktan alın.

Közlenmiş patlıcanlarınızı  kesme tahtasının üzerinde keskin bir bıçak yardımıyla dövün. Dövme aşamasında üzerine de hafifçe tuz atın.

Patlıcanlar İyice ezildiklerinde sarımsaklı yoğurt ile bir kasenin içinde karıştırın.

Servis tabağının içerisine yoğurtlu patlıcanlı karışımı koyduktan sonra Ortasını çukurlaştırın.

Hazırladığınız etleri de çukur kısma  yerleştirin. Sosunu ilave ederek servis edin.

Servis Önerisi


  • Üzerine toz kırmızı biber ve tereyağından hazırladığınız bir sos dökerek servis edebilirsiniz. Sarımsaklı yoğurdu hazırlarken süzme yoğurtta kullanabilirsiniz. 
  • Üzerine ince kıyılmış maydanoz da ilave ettiniz mi şahane bir görüntü elde edeceksiniz.