Malzemeler
5 adet orta boy kabak
1 adet orta boy kuru soğan
3 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet büyük boy domates
2 yemek kaşığı pirinç
1/2 tatlı kaşığı biber salçası
1/2 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı sıcak su
2 su bardağı sıcak su
1/2 tatlı kaşığı nane
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı karabiber
Servisi için:
1/2 demet dereotu
Püf Noktası
Yemeği sulandırmaması için kabakların çekirdekli kısımlarını yemek hazırlığında kullanmayın. Ayrıca rendelediğiniz kabaklarla birlikte mücver hazırlığında kullanabilirsiniz.
Pişirme Önerisi
Salça yerine mevsiminde ve rendelenmiş bol domates kullanmayı tercih edebilirsiniz. Arzuya göre Pirinç yerine bulgur kullanabilir arzuya göre sade olarak da pişirebilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
Bol suda yıkayıp uç kısımlarını kestiğiniz kabakların kabuklarını kazıyın yada arzuya göre tamamen soyun. kabaklarınızı iri küpler halinde doğrayın.
kuru soğanı,Sarımsakları ve kabuğunu soyduğunuz domatesi da küçük küpler halinde yemeklik olarak doğrayın.
Zeytinyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın. Sonrasında Soğan ve sarımsakları ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin.
Küp küp kestiğiniz domatesleri ve biber salçasını ilave edip Kısık ateşte 2-3 dakika kadar pişirin.
Doğranmış kabakları tencereye alıp tuz ve karabiber ekleyin. Sıcak suyu üzerlerine gezdirin.
Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdüğünüz pirinçleri de katın. Kabak yemeğini, kapağını kapattığınız tencerede kısık ateşte yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin.
Pirinçler açılıp fazla suyunu çektiğinde kuru nane ekleyip kapağını kapattıktan sonra ocaktan alın.
Oda sıcaklığında ılık bir hal alan kabak yemeğini incecik kıyılmış dereotu ilavesiyle sevdiklerinizle paylaşın.