Ramazanda hep yemek olmaz tabi. Kolayca yapılabilecek tariflerden biridir kedidilli kolay pasta. Neden pasta diyorum çünkü gerçekten pasta gibi güzel oluyor. Kedidillerini iyi ıslatmak ama bu esnada ayarı kaçırmayıp çok da hamur etmemek işin püf noktası. Akşam iftardan sonra, yemesi çok keyifli olacaktır, hazırlaması ise son derece kolay. Tombul Tariflerin şiddetli önerisidir. Deneyin pişman olmazsınız.
Malzemeler;
- 3/4 su bardağı süt
- 2 kaşık şeker
- 1 paket kedidili bisküvi
- 1 çay bardağı kadar hindistancevizi
- üzeri için hazır çikolata sosu
- 2,5 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı şeker
- 1/2 su bardağı un
- 1,5 yemek kaşığı nişasta (silme)
- 75 gram tereyağ
- isteğe göre vanilin
Yapılışı;
- Tencereye tereyağını koyup eritiyoruz, üzerine unu koyup şöyle bir karıştırıyoruz, biraz un kokusu çıksın. Yavaş yavaş sütü ilave ediyoruz. Topaklanmadan bir taraftan karıştırıyoruz.(bu işlem sırasında ocağın kenarına alınabilir tencere)
- Nişastayı su ile çırpıp, tencere ocağın kenarındayken bir taraftan karıştırarak ilave ediyoruz. Ocağa alıp kıvam almaya yakın şekeri ilave ediyoruz. Biraz daha ocakta tutup, ocağı kapatıyoruz.
- Birkaç dakika ılıdıktan sonra vanilini ilave edip, mikserde hızlı ayarda iyice çırpıyoruz.
- Krema hazır olduğuna göre, 3/4 su bardağı sütün içine 2 kaşık şeker katıyoruz.
- Kedidili bisküvilerden birisini alıp bu süte batıyırıyoruz. Tepsiye koyuyoruz, kremayı sıkma torbasına koyup, ıslattığımız bisküvinin üzerine sıkıyoruz. İkinci bisküviyi de aynı şekilde sütle ıslatıp, kremanın üzerine kapatıyoruz. En son hindistancevizine bulayıp tepsiye alıyoruz.
- Bu işlemi bütün kedidilleri bitene kadar devam ediyoruz. Buzdolabına kaldırıp soğumaya bırakıyoruz. Servis etmeden önce üzerine çikolata sosu döküp servis ediyoruz. AFİYET OLSUN...