Ne kadar ekmek, o kadar köfteee
Tam da bu tarif için kullanılabilir herhalde. İçinde bol bol ekmek kullanıldı. Böylece kızların "_Anne bu et kokuyor," gibi sudan bahanelerinin önüne geçildi.
Ayrıeten, az biraz kıyma ile bolca köfteler çıktı:) Ama itiraf etmeliyim ki yumuşacık köfteler oldular. Deneyiniz pişman olmazsınız.
Malzemeler:
- 300 gram kıyma (iki kere çekilmiş)
- 1/2 ekmek
- 1 adet kuru soğan
- 1 yumurta
- bir tutam maydanoz
- kimyon, karabiber, tuz
Yapılışı:
- Ekmek dilimlenir ve bir kasenin içinde ılık suya ıslatılır. Suyunu elimizle iyice sıktırarak süzeriz, sonra ister elinizle isterse robotta ufalarız.
- Hazırlanan ekmeğin üzerine, kıyma, ince rendelenmiş soğan, yumurta ve ince doğranmış maydanoz ekleriz. Tuz ve baharatları da ekleyip, yoğururuz.
- Vaktiniz varsa 10 dakika buzdolabında bekletin, yoksa yuvarlak şekil verip, az yağda kızartın. Afiyet Olsun...