Bu tarifi sevgili Zeliha' dan aldım. Bayağı bereketli bir tarif tabii. Ama 5 litre limonata biraz fazlaca olacağından, ya bu ölçüde yapın yada portakal sayısını azaltıp içine eklediğiniz suyu da azaltın. Zaten şeker ve limon ekşiliğini ayarlamak size kalmalı.
Tarifte limon yerine limontuzu kullanılmıştı ben şahsen limonun kendisini tercih ettim Tercih yine sizin :)
Malzemeler:
- 3 adet portakal
- 4 adet limon
- 4 su bardağı şeker (iki bardaktan sonraki şeker miktarını kendiniz belirleyin)
- 5 litre su
Yapılışı:
- Portakalları yıkayıp buzdolabı poşeti ile buzluğa atıyoruz.
- Buz tutan portakalları çıkarıp birkaç dakika bekletiyoruz, sonra dilimliyoruz ve robota alıyoruz. Üzerine 2 bardak şeker koyuyoruz.
- Birlikte püre haline gelinceye kadar küçültüyoruz. Püre halindeki portakalları süzgece alıyoruz.
- Süzgeci genişçe bir kase yada kabın üzerine koyup, üzerinden 2 litre su döküyoruz.
- Püreyi atıp süzülen suyun içine 4 adet limon sıkıyoruz. (isterseniz limontuzu kullanabilirsiniz)
- Portakal suyunun içine 2 bardak şeker daha katıyoruz, iyice eriyene kadar karıştırıyoruz.(Siz eğer daha az şeker kullanmak istiyorsanız bir bardak katıp eritin ve tadına bakın, gerekirse katın)
- Kalan 3 litre suyu daha ekleyip karıştırıyoruz. Buzdolabında saklıyoruz. Afiyet Olsun...